ONDERZOEK: ‘ONLINE LEREN BESPAART VEEL GELD’

De meest efficiënte manier voor het stimuleren van een kenniseconomie is investeren in recente vormen van e-learning. Een voorbeeld daarvan is het succesvolle systeem ‘flipped classroom’.

Wereldwijs is de digitale onderwijsrevolutie losgebarsten. Maar helaas loopt de Nederlandse overheid op dat gebied erg achter. Daarmee verspilt de overheid veel geld. Onderwijs in Nederland kost maar liefs dertig miljard per jaar!

Leerlingen worden voorbereid op de wereld van 2030 met de onderwijsmethode van 1830: traditioneel frontaal klassikaal. Dat resulteert in een hoge uitval van leerlingen en leraren, weinig leermotivatie en een gemiddeld laag onderwijsresultaat.

Met het toepassen van e-learning kunnen de opleidingskosten tot bijna de helft worden teruggebracht, terwijl wel alle diploma’s en certificaten worden behaald. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van NIDAP, een strategisch onderzoeksbureau voor de opleidings- en trainingsbranche in Nederland.

Zo bespaart de financiële en ICT-branche met e-learning 40% op het opleidingsbudget. Ook de zorgsector past digitale leeroplossingen steeds vaker toe.

NIDAP-ONDERZOEK

http://www.nidap.com/2013/11/14/onderzoek-forse-besparing-op-opleidingskosten-door-online-leren/

www.nidap.com/2013/11/14/onderzoek-forse-besparing-op-opleidingskosten-door-online-leren/

WEBSITES OVER E-LEARNING

http://e-learning.startpagina.nl/

www.e-learning.startpagina.nl/